Připomínka výzvy ke spoluvytváření mezinárodní školní třídy na Křesťanském setkání ve Frankfurtu nad Odrou 7. − 9. června 2024.

Milí rodiče, milé děti,

připravte si doma hromádku školních pomůcek, které běžně ve škole používáte. Uděláme z nich na evropském křesťanském setkání ve Frankfurtu nad Odrou “mezinárodní třídu” – tyto předměty tam budou děti zastupovat.

Osobní profily s životními událostmi, zájmy a fotografiemi na jedné straně (A4/A3 - na výšku) zašlete naskenované nebo dobře ofocené na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Obojí bude vystaveno ve stanu nazvaném “Mezinárodní školní třída”.

Základní myšlenka:
Díky rozmanitým školním pomůckám z různých zemí se přítomné děti na setkání lépe seznámí a nepřítomné děti na dálku ukáží, jak a s čím se u nás děti učí, co je v rámci Evropy společné a co odlišné.

Zadání:
Děti si vytvoří a připraví balíček se školními pomůckami (příkladem může být penál, osobní maskot apod.) a vlastní osobní profil (vzorem je osobní profil od dívky Frenilly).

Školní pomůcky je vhodné zvolit tak, aby dětem příliš nechyběly.

Osobní profil každého dítěte, který si vytvoříte podle vzoru Frenilly, bude přeložený do jazyků všech zúčastněných zemí – slovenštiny, němčiny, polštiny, maďarštiny, rumunštiny, italštiny. Kvůli překladům je třeba profily zaslat nejpozději do 28. dubna 2024 na zmíněný email: (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Balíčky se školními pomůckami je třeba zaslat nebo dopravit Janě Krajčiříkové, tajemnici Ústřední rady CČSH, na adresu Wuchterlova 5, Praha 6 - Dejvice (tel. 724 141 988), dodejte do konce května.

Program “mezinárodní školní třídy” proběhne v sobotu 8. června 2024 od 10.00 do 17.00 ve Frankfurtu nad Odrou v Galerii Kleistforum dle programu setkání.

Ve třídě pořídím fotografie vystavených osobních profilů a zaslaných předmětů dětí ze všech zúčastněných zemí.


Eva Vymětalová Hrabáková

Vzorový osobní profil Frenilla

Nejčtenější

  • Týden

  • Měsíc

  • Vše