Chcete být udržovateli a poskytovateli Betlémského světla v letošním vánočním čase? Nebo si chcete jen světlo odněkud přinést do svých domovů?

I letos se všem zájemcům díky obětavým skautům otevírá tato možnost.

Světlo k nám již tradičně přijede z Rakouska a u nás bude vlakem v doprovodu skautů rozváženo v sobotu 16. 12. 2023 po celé republice.

Během zastávky vlaku ve stanici skauti předají světlo všem zájemcům. Pro jeho přenos je dobré si vzít s sebou lucernu s dobrou svící. Svíčky s přídavkem oleje hoří stabilněji a vydrží hořet i 6 dnů. Vhodná je i olejová lampa, lampový olej hoří i v petrolejce. Pro přenesení plamínku se může hodit i špejle s tampónkem napuštěným lampovým olejem. Je dobré být připraven na horší povětrnostní podmínky a rozmary počasí. Při umístění a udržování světla je třeba dbát protipožárních opatření.

Více informací o celé akci získáte zde: https://www.betlemskesvetlo.cz/

Informace o vlakových spojích a dalších místech, kde Betlémské světlo bude k dispozici jsou na tomto odkazu: https://www.betlemskesvetlo.cz/rozvoz-a-mistni-akce/

Poté, co se objeví interaktivní mapa, zadáte v jejím levém horním rohu svou adresu a ukáží se vám modré ikonky se zastávkami vlaku. Po kliknutí na ně uvidíte podrobné informace o vlakovém spoji včetně jeho času příjezdu.
V minulých letech rozvážely v Praze a Brně Betlémské světlo i historické tramvaje. Snad tomu tak bude i tento rok.

Jestli potřebujete logo Betlémského světla, najdete jej v různém provedení zde: https://www.betlemskesvetlo.cz/materialy/

U nás v Tuchoměřicích stavíme lucernu se světlem před vstup do kostela a je zde k dispozici nepřetržitě od jeho příjezdu až do Štěpána.

S případnými dotazy mne můžete kontaktovat na e-mailové adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Požehnaný adventní čas přeje

Petr Vopálka - Čmelák

 

Nejčtenější

  • Týden

  • Měsíc

  • Vše