Diskuse o ženách u oltáře v Dominikánské 8

Již dříve jsme upozornili na zajímavou diskusi na téma "Žena u oltáře" u našich bratří katolíků (dominikánů). Spolupořadatelem večera bylo Centrum raně středověkých studií Masarykovy univerzity. Zde můžete celou i pro naši církev zajímavou diskusi shlédnout.

Moderoval: Benedikt Mohelník OP

Účastníci diskuse:

Ivan Foletti

je historik umění a církevních dějin, specializující se na studium umění Byzance, Milána, Říma a Konstantinopole v období pozdní antiky a raného středověku. Je autorem knihy Ženy u oltáře? Matka Boží a gender v raném křesťanství (2023). Je vedoucím Centra raně středověkých studií při Filosofické fakultě Masarykovy Univerzity v Brně.

Anežka Hesová

vystudovala obor sociální komunikace na Salesiánské univerzitě v Římě, devět let působila v salesiánském středisku mládeže a mediálním centru, od roku 2020 žije v Praze a pracuje jako novinářka. Zároveň je studentkou teologie na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Do diskuze o postavení žen v katolické církvi přispěla článkem Žena knězem? Nikdy. Anebo ještě si to rozmyslíme... ve kterém vysvětluje, "proč je chyba, že kolem svěcení žen pořád chodíme jako kolem horké kaše."

Tomáš Petráček

je katolický teolog, kněz a církevní historik. Je akademickým kaplanem při kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové a vyučuje na KTF UK a na Univerzitě Hradec Králové. Je členem redakční rady revue Salve. Druhému vatikánskému koncilu a jeho recepci věnoval knihu Církev, tradice, reforma.

Odkaz na YouTube

Odkaz přímý na webových stránkách Dominikánské 8.

Diskuse o ženách u oltáře v Dominikánské 8

Diskuse o ženách u oltáře v Dominikánské 8

Již dříve jsme upozornili na zajímavou diskusi na téma "Žena u oltáře" u našich bratří katolíků (dominikánů). Spolupořadatelem večera bylo Centrum raně středověkých studií Masarykovy univerzity. Zde můžete celou i pro naši církev zajímavou diskusi shlédnout.

Moderoval: Benedikt Mohelník OP

Účastníci diskuse:

Ivan Foletti

je historik umění a církevních dějin, specializující se na studium umění Byzance, Milána, Říma a Konstantinopole v období pozdní antiky a raného středověku. Je autorem knihy Ženy u oltáře? Matka Boží a gender v raném křesťanství (2023). Je vedoucím Centra raně středověkých studií při Filosofické fakultě Masarykovy Univerzity v Brně.

Anežka Hesová

vystudovala obor sociální komunikace na Salesiánské univerzitě v Římě, devět let působila v salesiánském středisku mládeže a mediálním centru, od roku 2020 žije v Praze a pracuje jako novinářka. Zároveň je studentkou teologie na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Do diskuze o postavení žen v katolické církvi přispěla článkem Žena knězem? Nikdy. Anebo ještě si to rozmyslíme... ve kterém vysvětluje, "proč je chyba, že kolem svěcení žen pořád chodíme jako kolem horké kaše."

Tomáš Petráček

je katolický teolog, kněz a církevní historik. Je akademickým kaplanem při kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové a vyučuje na KTF UK a na Univerzitě Hradec Králové. Je členem redakční rady revue Salve. Druhému vatikánskému koncilu a jeho recepci věnoval knihu Církev, tradice, reforma.

Odkaz na YouTube

Odkaz přímý na webových stránkách Dominikánské 8.

Nejčtenější

  • Týden

  • Měsíc

  • Vše