Kalendář událostí

Stáhnout jako iCal soubor
My Karlové - grafické práce Karla Malíka a Karla Halouna.
Datum konání: čtvrtek, 18. duben 2024, 17:00
Zobrazení : 176

Zveme Vás na výstavu do Galerie Ambrož 19. dubna — 16. června 2024 ve Sboru kněze Ambrože Církve československé husitské, Ambrožova 729/1, Hradec Králové.

Vernisáž 18. dubna 2024 od 17 hodin hudebně doprovodí Martin Illich.

My Karlové - grafické práce Karla Malíka a Karla Halouna.

Karel Malík - hudebník, skladatel, básník, grafik, frontman kapely Echt! K jeho básnickému dílu patří tři sbírky – Vnitřnosti (Julius Zirkus, 2006), Trezor pro Echt... (ANNE Records, 2011) a Chaos (Vetus Via, 2012), na čtvrté autor pracuje. Všechny knihy jsou doplněny jeho vlastními linoryty, které jsou známé pouze z jeho knih a "zní" autentickým hlasem...

Karel Haloun - zabývá se převážně grafickým designem, plakátovou tvorbou, obaly na CD a logotypy. Věnuje se také knižním úpravám (Čs. spisovatel, Mladá fronta, Lidové nakladatelství, Nakladatelství Lidové noviny, Paseka, Svoboda, Kentaur, Maťa, Argo, Volvox Globator, Petrov, Havran, Týnská literární kavárna a Votobia). Je autorem ilustrací (1985 – Cena za ilustraci pro výtvarníka do 35 let), koláží, kreseb, tisků a objektů, spoluautorem interiéru pražské restaurace Kuře v hodinkách, podílel se i na výzdobě pražského Junior klubu Na chmelnici. Pracoval na obalech hudebních nosičů pro samizdatovou edici + - zvuk, Panton, Supraphon, Sony Music Bonton, Monitor EMI, BMG, Polygram, Indies, Anne rec., Black Point, Lotos, Wolf rec. a Globus International. Vystavoval doma i v zahraničí. Je členem TypoDesignClubu a nehrajícím členem skupin Jasná páka a Hudba Praha.

Grafiky Karla Halouna budou věnovány 40. výročí památného koncertu kapely Visací zámek na Žofíně.

Výstava otevřena pá 15—17 a so—ne 13 —16 hodin.

jpgMy Karlové - grafické práce Karla Malíka a Karla Halouna - pozvánka

Nejčtenější

  • Týden

  • Měsíc

  • Vše