Prezentace brožury "Sexuální zneužívání (nejen) v církvích"

V úterý 21. 11. 2023 od 14:00 se v ústředí Církve československé husitské konala tisková konference s představením brožury Sexuální zneužívání (nejen) v církvi.

Pracovní skupina ERC pro prevenci sexuálního zneužívání dnes představila jeden z výsledků své práce - brožuru s metodickým materiálem k prevenci a řešení případů sexuálního zneužívání v církvích. Brožura vznikla ve spolupráci se spolkem Někdo Ti uvěří a podává praktické rady pro vytváření bezpečného prostředí v církvích a pro řešení případných krizových situací.

Tiskové konference se účastnili zástupci církví Ekumenické rady a další odborníci, včetně zástupců spolku Někdo ti uvěří.

Záměrem brožury je pomoci jednotlivcům i celým církevním společenstvím předcházet sexuálnímu zneužívání i rizikovým situacím, identifikovat případné sexuální zneužívání a správně na ně reagovat.

Tisková konference se konala v návaznosti na Valné shromáždění Ekumenické rady církví v úterý 21. 11. od 14:00 v ústředí Církve československé husitské, Wuchterlova 523/5 160 00 Praha 6-Dejvice.

Brožura je k dispozici ke stažení zde: SEXUÁLNÍ ZNEUŽÍVÁNÍŽÍVÁNÍ NEJEN V CÍRKVI - PREVENCE A ŘEŠENÍ

Redakce

Zdroj: Ekumenická rada církví

 

Prezentace brožury

Prezentace brožury "Sexuální zneužívání (nejen) v církvích"

V úterý 21. 11. 2023 od 14:00 se v ústředí Církve československé husitské konala tisková konference s představením brožury Sexuální zneužívání (nejen) v církvi.

Pracovní skupina ERC pro prevenci sexuálního zneužívání dnes představila jeden z výsledků své práce - brožuru s metodickým materiálem k prevenci a řešení případů sexuálního zneužívání v církvích. Brožura vznikla ve spolupráci se spolkem Někdo Ti uvěří a podává praktické rady pro vytváření bezpečného prostředí v církvích a pro řešení případných krizových situací.

Tiskové konference se účastnili zástupci církví Ekumenické rady a další odborníci, včetně zástupců spolku Někdo ti uvěří.

Záměrem brožury je pomoci jednotlivcům i celým církevním společenstvím předcházet sexuálnímu zneužívání i rizikovým situacím, identifikovat případné sexuální zneužívání a správně na ně reagovat.

Tisková konference se konala v návaznosti na Valné shromáždění Ekumenické rady církví v úterý 21. 11. od 14:00 v ústředí Církve československé husitské, Wuchterlova 523/5 160 00 Praha 6-Dejvice.

Brožura je k dispozici ke stažení zde: SEXUÁLNÍ ZNEUŽÍVÁNÍŽÍVÁNÍ NEJEN V CÍRKVI - PREVENCE A ŘEŠENÍ

Redakce

Zdroj: Ekumenická rada církví

 

Nejčtenější

  • Týden

  • Měsíc

  • Vše