Spolu Žižkostelu - pomozte dostavět Žižkostel!

Jsme Žižkostel. Komunitní centrum na pražském Žižkově, které od roku 2004 nabízí lidem zázemí pro rozvoj, podporu a setkávání.

Nabízíme terapie zdarma pro ty, kteří by na tuto službu normálně finanečně nedosáhli, provozujeme odpolední klub pro děti, kde mohou s pracovníky individuálně pracovat na svých tématech tak, aby se snižovalo riziko, že budou svůj volný čas trávit na ulicích, pracujeme v terénu, nabízíme sociální ochranu dětí v ohrožení a provozujeme potravinovou banku. Fungujeme i jako kulturní a vzdělávací prostor.

V roce 2017 jsme se rozhodli kostel zrekonstruovat, protože už nebyl – z hlediska stavu budovy – bezpečným prostorem.
https://www.donio.cz/spoluzizkostelu

Je rok 2023 a v tuto chvíli už měl být Žižkostel v plném provozu. Jenže není.

Staly se věci, které jsme nemohli ovlivnit a na které jsme vůbec nebyli připravení. Špatně vypracované projekty, několikanásobné navýšení rozpočtu a nekonečné zamítání žádostí o další finanční podporu. Stokrát nás napadlo, že to vzdáme. Ale nevzdali jsme. Zbývá nám poslední milion korun na dovybavení a otevření Žižkostela. A proto žádáme vás. Pomozte nám, abychom dotáhli tento příběh ke šťastnému konci.

Spolu Žižkostelu - pomozte dostavět Žižkostel!

Spolu Žižkostelu - pomozte dostavět Žižkostel!

Jsme Žižkostel. Komunitní centrum na pražském Žižkově, které od roku 2004 nabízí lidem zázemí pro rozvoj, podporu a setkávání.

Nabízíme terapie zdarma pro ty, kteří by na tuto službu normálně finanečně nedosáhli, provozujeme odpolední klub pro děti, kde mohou s pracovníky individuálně pracovat na svých tématech tak, aby se snižovalo riziko, že budou svůj volný čas trávit na ulicích, pracujeme v terénu, nabízíme sociální ochranu dětí v ohrožení a provozujeme potravinovou banku. Fungujeme i jako kulturní a vzdělávací prostor.

V roce 2017 jsme se rozhodli kostel zrekonstruovat, protože už nebyl – z hlediska stavu budovy – bezpečným prostorem.
https://www.donio.cz/spoluzizkostelu

Je rok 2023 a v tuto chvíli už měl být Žižkostel v plném provozu. Jenže není.

Staly se věci, které jsme nemohli ovlivnit a na které jsme vůbec nebyli připravení. Špatně vypracované projekty, několikanásobné navýšení rozpočtu a nekonečné zamítání žádostí o další finanční podporu. Stokrát nás napadlo, že to vzdáme. Ale nevzdali jsme. Zbývá nám poslední milion korun na dovybavení a otevření Žižkostela. A proto žádáme vás. Pomozte nám, abychom dotáhli tento příběh ke šťastnému konci.

Nejčtenější

  • Týden

  • Měsíc

  • Vše