Rádi se setkáváte s křesťany z jiných církví z různých zemí? Těší Vás cestovat a poznávat nová místa, jejich kulturu a zvyky? Pokud kromě toho máte čas 7. - 9. 6. 2024, pak je tato pozvánka pro Vás!

Mluvíš anglicky a/nebo německy, baví tě organizovat zajímavé akce s týmem nadšených lidí, pak je tahle nabídka pro tebe!

Tvým úkolem bude starat se o účastníky mezinárodní akce Setkání křesťanů 7. - 9. 6. 2024 ve Frankfurtu n. Odrou.

Pořadatelé hledají mladé spolupracovníky z Polska, Slovenska, Maďarska, České republiky a Německa nebo z jiných zemí.

Pokud tě nabídka zaujala, přihlas se pomocí online formuláře https://forms.gle/9kwA1VDy5r7hKF3C9.

Více informací najdeš v odkazu nebo ti je poskytne Vlado Kmec: vladimTato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..de (můžeš psát česky).

https://www.ccsh.cz/aktualne/21-ekumena/660-setkani-krestanu-2024-frankfurt-nad-odrou.html

Setkání křesťanů je ekumenická iniciativa, která vznikla začátkem 90. let 20. století na pomezí Československa, Polska a Německa. Křesťané z těchto 3 zemí z různých – převážně protestantských – církví se začali setkávat 1x za 3 – 4 roky pokaždé na jiném místě, aby byli spolu, slavili bohoslužby, modlili se, povídali si a sdíleli nejrůznější zkušenosti i radosti a vzájemně se podporovali. Postupem času se připojili další křesťané ze středoevropských a východoevropských zemí. Poslední akce se uskutečnila v Budapešti v roce 2016. Od té doby se měla setkání konat v roce 2020 v Grazu a o dva roky později v Ostravě, ale obě byla zrušena kvůli pandemii covidu.

Pokud do našich příprav a plánů nic nezasáhne, uvidíme se začátkem června ve Frankfurtu nad Odrou na německo-polském pomezí.

Na co se můžete těšit? Účastnické církve připravily bohatý program pro každého bez ohledu na věk nebo vyznání. Děti a mládež budou mít své vlastní aktivity. Budeme společně slavit bohoslužby, modlit se, diskutovat na aktuální témata. Na své si přijdou milovníci hudby všech žánrů od klasických kostelních písní a varhanních skladeb, přes jazz až po techno a elektro. Nezapomenutelným zážitkem jistě bude společný stůl pro všechny zúčastněné hosty, u něhož bude kromě jídla a pití příležitost k rozhovorům. Naši církev bude ve Frankfurtu reprezentovat několik delegátů: bratr biskup Lukáš Bujna, který nás zastoupí na workshopu o církvi v sekularizované společnosti, sestra Eva Vymětalová Hrabáková, která povede biblický workshop, sestra Helena Smolová, která nás zastoupí ve workshopu na téma ženy v církvi a bratr Zdeněk Kovalčík, který bude reprezentovat naši církev i s pěveckým sborem. Doufáme, že se k nám přidáte i mnozí z vás a zúčastníte se nejen výše zmiňovaných workshopů, ale i celého bohatého programu!

Hostitelské církve z Braniborska a Polska už spustily web, kde se účastníci mohou přihlásit. V němčině, angličtině nebo polštině zde najdete vše, co potřebujete vědět o ubytování, stravování, programu nebo dopravě. https://christlichebegegnungstage.de/tickets/

Nechte se pozvat do města na řece Odře tvořící přirozenou hranici mezi Německem a Polskem krátkou filmovou upoutávkou připravenou účastnickými církvemi: www.youtube.com/watch?v=MCkBgukgg_M.

Máte-li jakékoliv dotazy, obracejte se na delegátku pro CBT: ThDr. Helenu Smolovou, Th.D. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 606 120 673.

Dotazy pro sekci mládeže vyřizuje delegátka ThDr. Eva Vymětalová Hrabáková, Th.D., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Těšíme se na Vás!

Helena Smolová

 

Nejčtenější

  • Týden

  • Měsíc

  • Vše